Een Lustrumreis Organiseren

Hoe organiseer je een Lustrumreis?

Hoe organiseer je een Lustrumreis - foto: Midden Oosten - Egypte - Piramide van Giza

Bij het plannen van een lustrumreis is het belangrijk in je achterhoofd te houden dat je met een groep gaat; met twee personen kan je namelijk andere activiteiten doen dan met tien. Hou daarbij in gedachten dat een goede planning het halve werk is. Regel vooraf accommodaties, omdat niet alle hotels of hostels groot genoeg zijn om onverwacht aan een groep onderdak te bieden. Ook voor excursies is het goed om hier vooraf over na te denken; het zou natuurlijk zonde zijn als je de leukste activiteiten hierdoor misloopt.

Je hele studententijd kijk je uit naar je lustrumreis en dat moet dan ook een reis worden om nooit te vergeten. Om er voor te zorgen dat je lustrumreis inderdaad de unieke reis wordt die je als club voor ogen hebt, is het raadzaam te werken met een stappenplan. Hieronder vind je daar een goed voorbeeld van:

Datum vaststellen

Stel eerst met alle groepsleden vast wanneer jullie willen gaan reizen. Prik een datum waarop alle deelnemers definitief een GO op hebben gegeven. Door dit vooraf vast te leggen, maak je het jezelf makkelijker bij het uitzoeken van de juiste bestemming. Zo kan een reisorganisatie gericht voor je op zoek gaan.

Inventarisatie

Inventariseer de wensen en behoeften van ieder groepslid. Op basis van deze lijst kun je op zoek gaan naar een geschikte reisbestemming en een passend programma. Het is bijna onmogelijk om alle deelnemers op ieder moment te kunnen pleasen. De ideale lustrumreis bestaat uit verschillende soorten activiteiten, transport en accommodaties. Zo is er voor ieder wat wils!

Reisvoorstel

Laat een reisorganisatie een voorstel maken voor een reisplan dat jullie in gedachten hebben. In dit plan krijg je vaak een goed beeld van de mogelijkheden en de dagindelingen. Tip: bespreek met de lustrumcommissie hoe lang je ongeveer onderweg wilt zijn tijdens de reis. Een van de meest gemaakte fouten is een reisschema met reisafstanden van 6 a 7 uur per dag! Er zijn reisorganisaties die hier niet goed op letten.. Houd hier en daar ruimte voor vrije tijd. Een overgeorganiseerde reis kan ook ergernissen met zich mee brengen.

Boeking

Vervolgens wordt de reis geboekt. Zorg voor een map met daarin de tickets en andere belangrijke papieren, zoals alle nodige telefoonnummers, contactgegevens, vouchers, tickets en andere belangrijke informatie die nuttig is tijdens jullie reis. Een goede reisorganisatie neemt deze zorg uit handen en zorgt zelfs voor een noodnummer waarop je 24 uur per dag gebruik van kunt maken.

Op reis

Overweeg of je tijdens de reis gebruik wilt maken van een gids / tourleader. Voor de lustrumcommissie neemt dit vaak zorgen en geregel op locatie weg. Kies i.p.v. een Nederlandse gids voor een Engelstalige lokale tourleader; dit komt de reissfeer zeker ten goede en je haalt meer uit je lustrumreis! Een gids is niet voor iedere bestemming nodig. Laat je hierover informeren door een reisorganisatie. Tot slot willen we je als tip meegeven: Go with the flow! Ga er vanuit dat zaken vaak iets anders lopen dan je in eerste instantie misschien had gedacht.

De Commissie van de Lustrumreis >>